Günümüzde havalandırma projesi yapılırken mutlaka çalışılan proje ve tesisin yapısı, bina uygunluk sistemi ve sonrasında yapılacak havalandırma tesisatı periyodik kontrol işlemleri için tüm fizibilite çalışmalarının koşullara uygun hazırlanması gereklidir.
Havalandırma projesi pek çok işletme, bina, kurum, ev ve yapıda kullanılan, davlumbaz, boru temizlik ve filtre hatları gibi pek çok sistem kurulmakta ve işletilmektedir. Havalandırma tesisatı projesi, elektrik firmamız tarafından hizmeti verilen, kalite ve güven esaslı, son teknoloji havalandırma ve filtre sistemlerinin kullanıldığı gelişmiş projeler arasında yer almaktadır.
Havalandırma Tesisatı Projesi Nasıl Yapılır?
Günümüzde uygulanan havalandırma projesi inşalarında genellikle iki sistem kullanılmaktadır. Bunlardan bir tanesi çift kanallı sistem diğeri ise tek kanallı sistemdir.
Çift Kanallı Sistem: Çift kanal besleme sistemleri havalandırma tesisatının uygulanacağı her bir bölgeye biri sıcak diğeri soğuk hava gönderen iki koldan oluşmaktadır. Bölgedeki arzu edilen oda sıcaklığını ayarlamak için bir mikser odasında sıcak ve soğuk belirli oranlarda karıştırılır.
Tek Kanallı Sistem: Tek kanal besleme sistemi düzenlemesi ise hava tesisatı projesinde havayı belirli bir sayıdaki bölgeye ulaştırır. Tek kanal sistemi, tüm bu bölgelere, o bölgedeki gerek duyulan en düşük hava sıcaklığını sağlayacak beslemeyi yapar.
Mevcut bölgeler içindeki bir oda termostatı ve kol ayrımındaki bir ısıtıcı yardımı ile tüm bölgede ayrı ayrı bölgenin sıcaklığı kontrol edilir. Arzu edilen en küçük havalandırma miktarı, dış hava damperleri en aza ayarlanarak yapılmaktadır. Aşırı soğuk ve aşırı sıcak havalarda hava tesisatı sayesinde dış hava damperleri en düşük değere ayarlanır, ancak ılık havalarda bunlar açık olabilir.
Havalandırma Tesisatı Projesi Hangi Hizmetleri Kaplar
Doğansoy elektrik olarak vermiş olduğumuz son teknoloji havalandırma tesisatı projesinde verilen hizmet ve uygulanan çeşitli inşa aşamaları bulunmaktadır. Önceliğimiz temiz filtre ve kaliteli işçiliğe dayanan havalandırma projesi yapılırken, uzman mühendislerimiz öncülüğünde ön fizibilite çalışması ile havalandırma tesisatının yapılacağı ortam ve koşullar hazırlanır. Bunların yanı sıra tüm aşama ve hizmetler şu şekildedir;
- Havalandırma tesisatı projesinin analizinin yapılması, ihtiyaç duyulanın belirlenmesi ve müşteri taleplerinin alınması.
- Var olan havalandırma tesisatının teknik analizi,
- Avrupa standartlarına uygun havalandırma tesisatı projesi,
- Yasal mevzuata ve yönetmeliğe uygunluk denetimi ve iş güvenliği denetiminin sağlanması,
- Havalandırma sistemi için proje ekibinin belirlenmesi ve proje konusunda eğitim,
- Havalandırma tesisat projesinin uygulanması,
- Garantili havalandırma projesi ve garantili ekipman sisteminin kurulması,
- Havalandırma tesisatı projesinin müşteriye teslimi ve kalite kontrolü,
- Her yıl yapılacak periyodik havalandırma tesisatı kontrolleri.
Havalandırma Tesisatı Periyodik Kontrol
Günlük hayatta gerek evlerimizde gerek işletme ve firmalarımızda, kötü ve baskın kokuları yok etmek, daha temiz ve sağlıklı hava koşullarında çalışmak için kullandığımız, havayı filtreleyen ve dışarıya çıkmasını sağlayan sistemlere havalandırma sistemi denmektedir.
Günümüzde havalandırma tesisatı periyodik kontrol işlemlerinin mutlaka her yıl düzenli bir şekilde yapılması gereklidir. Nitekim düzenli yapılmayan havalandırma periyodik kontrolleri oda içerisinde birikerek kötü hava, pis koku bazense zehirli gaz ve dumana neden olacağından çeşitli zehirlenme ve ölümlere yol açabilir.
Havalandırma tesisatı periyodik kontrol işlemi uygulanan sistemler genellikle lokal egzoz, davlumbaz vb. sistemlerdir. Bu sistemler sayesinde yaşadığımız ortamları daha yaşanabilir ve havadar kılabilmekte, daha sağlıklı nefes almak demektir.
Havalandırma Tesisatı Kontrol Raporu Nasıl Hazırlanır?
Çoğu işletme ve ev içerisinde uyguladığımız havalandırma tesisatı periyodik muayene için, kurulumu yapılan elektrik, boru ve diğer sistemler için kaliteli olan ekipmanlar tercih edilmektedir. Ev içinde kullanılan tüm havalandırmalı cihazlarınız için ayrıca muayene işlemi yapılmaktadır.
Örneğin; klima gibi konforlu ve kompleks cihazlar için kritik incelemeler ve teçhizat bakımları sağlanmaktadır. Hava akımı anlamında geçişleri sağlayan boru kurulumu ve akımı için düzenli olarak tamir işlemleri gerçekleştiriyoruz ve bakımını yapıyoruz.
Elektrik tesisatı uygunluk belgesi tarafından sunulan yönergeye göre teçhizatı yapılan tesisatlar için uygun olan teknikler tercih ediliyor. Yaşanabilecek tüm olası en yüksek ve en düşük tehlike durumuna göre ayarlanan havalandırma tesisatı periyodik kontrol için son teknoloji gelişmiş güvenlik kontrolleri uzman personeller tarafından kontrol edilerek hazırlanmaktadır.
Havalandırma Tesisatı Periyodik Kontrolünde Kullanılan Ekipmanlar
Pek çok ve ev ve iş yeri için havalandırma tesisatı kurulumunda tercih edilen ürün ve materyallerin mutlaka kaliteli markalardan seçilmesine dikkat ediliyor. Farklı havalandırma tesisatlarının bakım ve onarımında teknik servis olarak çalışan alanında uzman ve öncü firmayız. Havalandırma tesisatı periyodik kontrol yapılırken bu konuda başarılı analizler elde edebilen plan ve projeler değerlendirilerek sonuca ulaşılıyor.
Temiz bir havalandırma için gerekli olan açıcı, geçirgen ve sızma durumuna karşı uygulama için geliştirilen materyaller kullanılıyor. Sıcak ve soğuk tüm hava geçişine dayanıklı olan ekipmanları sayesinde uzun ömürlü tesisat kurulumları hazırlanıyor.
Elektrik tesisatı uygunluk belgesi garanti kapsamı içinde sunulan hizmetlerde toplu yaşam alanlarında can ve mal güvenliğinin yanında konforu sağlamak için gerekli olan sıcak, soğuk hava geçişleri için ortama en uygun olan işlemler yapılıyor.
Kablo ve boru döşemesinde kullanılan bütün ekipmanların hasar vermeden işlenmesi ve sisteme döşemesi yapılıyor. Havalandırma periyodik kontrol işleminde uzun ömürlü işleyişini sağlamak için şirketimiz belli dönemlerde akım ve kontrol için alanında uzman profesyonel ekiplerimizi göndermektedir. Oluşan aksaklık ve hasarlar için teknik servisimizden yararlanılabilmektedir.