engelli platformu periyodik kontrol

Engelli platformu periyodik kontrol bir yapı içerisinde bulunan yüksek katlara rahat ve kolay bir şekilde çıkabilmek için engelli bireyler ya da tekerlekli sandalye kullanmak durumunda kalan bireyler tarafından kullanılan kaldırma platformudur. Engelli platformunun bir diğer adı ise engelli asansörüdür.

Hareket etmekte kısıtlama yaşayan tüm bireyle engelli platformu aracılığıyla daha rahat bir şekilde hareket edebilmektedirler. Bunun en önemli nedeni bulundukları yapı içerisinde engelli platformu sayesinde rahat olduğu kadar güven içerisinde de giriş ve çıkış işlemlerini gerçekleştirebilmektedirler.

Kullanım Modelleri

Engelli platformlarının ihtiyaç duyulan her alanda kullanılabilmesi için tasarım, kullanım kolaylığı ve boyut açısından birçok farklı model bulunmaktadır.

Engelli platformları ilk kullanılmaya başlanıldığı andan günümüze kadar teknoloji ve kullanım kolaylığı açısından birçok gelişme kaydedilmiştir. Engelli platformları genel olarak dış ve iç asansör olmak üzere iki ana modele ayrılmaktadır.

Yapı içerisinde kullanılması planlanan model binanın yapısı, ekonomik uygunluğu, işlevselliği ve boyutuna göre tüm kriterler göz önünde bulundurularak seçilmelidir. Engelli platformlarının en temel amacı hareket açısından kısıtlı olan bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak ve güvenliklerini sağlamaktır.

Periyodik Kontrol

Engelli platformları ya da engelli asansörleri iş ekipmanları kullanımına girmekte olup; iş ekipmanlarının kullanılmasında sağlık ve güvenlik standartları yönetmeliğine uyulması gerekmektedir. Bu yüzden engelli platformlarının kurulum süreçleri yönetmeliğe uygun yapılmak zorunda olduğu gibi engelli platformu periyodik kontrol ve engelli platform onarımları da tüm prosedürlere uygun bir biçimde yapılmalıdır.

Engelli Platformu Yönetmeliği

Engelli platformları kurulumu için Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ nin uygun gördüğü kurum ya da kuruluşlarla çalışılması önem arz etmektedir. Ek olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ nin belirlemiş olduğu prosedürlere göre sistem kurulum, bakım ve onarım işlemleri yapılmalıdır.

Yönetmeliğin belirlenmesindeki en önemli amaç iş yerinde bulunan iş malzemelerinin ve iş ekipmanlarının güvenlik ve sağlık kapsamında uyulması gereken şartların uyulması gerekliliğinin garanti altına alınmasını sağlamaktadır.

Yönetmeliğin hazırlanma sürecinde 6331 numaralı İş Sağlığı ve Güvenliği kanununda yer alan 31. ve 30. maddeler ve 3146 numaralı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri kanununda yer alan 12. ve 2. maddeler ve Avrupa Birliği kuralları incelenerek kapsamlı bir şekilde hazırlanmıştır. Engelli platformu periyodik kontrol işlemi için aklınıza takılan tüm sorulara bize ulaşarak hızlı cevap bulabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir