kule vinc periyodik kontrol

Günümüzde artık insanlar, yoğun kas ve emek gücünün yerine makine ve kaldırma araçlarının gücünü kullanarak mega yapılar, devasa gökdelen ve stadyumlar inşa etmekte, çok kısa sürede büyük ölçekli yapıları hayata geçirmektedir.

İşte günümüzde bu mega yapıları inşa etmek için kullanılan aletlerden bir tanesi de kule vinçleridir. Kule vinç periyodik kontrol işlemleri mutlaka aksatılmadan her yıl en az 1 defa yapılmalıdır. Günümüzde kule vinçleri, özellikle yüksek uzunluğa sahip kule ve gökdelenlerin veya mega yapıların inşaatlarında gördüğümüz, uzun direkli yapılardır.

Kule vinç periyodik kontrol işlemi mutlaka firma çalışanlarının can güvenliği ve firmanın mal güvenliği için her yıl düzenli olarak yapılması gerekmektedir.

Kule Vinç Periyodik Muayene Raporu Nasıl Hazırlanır?

Sıkça mega yapılar ve dev inşaat alanlarında gördüğümüz kule vinç periyodik kontrolleri yapılırken mutlaka alanında uzman ve işinin ehli mühendis ve teknisyenler aracılığıyla bu kontrollerin yapılması gerekmektedir. Kontrol sırasında vincin mutlaka doğru bağlandığı ve birbirine uygun ölçüde monte edildiğinden, vincin kaldırma işlevini başarılı bir şekilde yerine getirdiğinden emin olunmalı ve vinç teste tabi tutulmalıdır.

Kule vinç periyodik kontrol raporu oluşturulurken mutlaka raporu vinç içerisinde meydana gelen çatlak, hasar, yanlış kurulum, emniyet kilidinde aksaklık, şaryo kilidinde herhangi bir bozukluk olup olmadığı kontrol edilmeli ve ortaya çıkan tüm kusurlar not edilerek işletme yetkililerine bildirilmelidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir